ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Γονείς μην ξεχνάτε την ετήσια συνδρομή τον 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 12/12/2012


ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 12/12/2012

Αγαπητοί γονείς,
Φτάνοντας στο τέρμα μιας πορείας που κράτησε σχεδόν 2 χρόνια, έχοντας καλές και άσχημες στιγμές, πιστεύω ότι τελικά πλησιάσαμε αρκετά τον στόχο που είχαμε θέσει εξαρχής.

Να κάνουμε αυτό το σχολείο να αποκτήσει ισάξια την θέση που του αρμόζει στον Δήμο μας και τα παιδιά μας να μπορούν να πάρουν τις κατευθύνσεις που πρέπει.
Ήμασταν μαζί τους και προσπαθήσαμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους και τις ανάγκες τους.

Προσπαθήσαμε να γίνουμε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα,  μια σχολική μονάδα, αποτελώντας την βάση της πυραμίδας, εντάσσοντας σε αυτήν τους καθηγητές και τους μαθητές.

Βοηθήσαμε τους καθηγητές όποτε και εμφόσον μας το ζήτησαν.

Σταθήκαμε μπροστά όταν επιχειρήθηκε για μια ακόμη φορά να κλείσει το σχολείο με κατάληψη, προστατεύοντας τα παιδιά μας, από τον μεγάλο κίνδυνο των εξωσχολικών που παρεισφρήζουν κάθε φορά όταν έχουμε τέτοια γεγονότα, εκμηδενίζοντας τις αγαθές προθέσεις των μαθητών, με τα δίκαια πολλές φορά αιτήματα προς την διοίκηση του σχολείου και χτυπώντας το καμπανάκι προς τους γονείς, φωνάζοντας: <εδώ είμαστε και εμείς, υπάρχουμε!>.

Διοργανώσαμε 2 Λαμπαδηδρομίες, μεταφέροντας την φλόγα της ζωής στον Δήμο μας και μια αιμοδοσία, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς, τους μαθητές, δείχνοντας τον δρόμο για την αγάπη στον συνάνθρωπό μας.

Σταθήκαμε αρωγός και επί ποδός στις χοροεσπερίδες των παιδιών μας, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους και στηρίξαμε όσο μπορούσαμε οικονομικά τη 4ημερη εκδρομή τους.

Προσπαθήσαμε να αμβλύνουμε  τις αποστάσεις των καθηγητών με τον Σύλλογο και τους μαθητές.

Τρανταχτά παραδείγματα η συχνή επίσκεψη των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο σχολείο, δείχνοντας την αγάπη τους σε όλους μας, καθώς και η απολυτήρια εκδήλωση στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, που διοργανώθηκε από κοινού από τον Σύλλογο και τους Καθηγητές.

Όμως όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε αποτέλεσμα εάν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση και την συνεργασία από τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Τζόκα.
Μαζί καταφέραμε να αποκτήσει το σχολείο μας ξανά έναν χώρο 400m2 που είχε δοθεί στον Δήμο.
Έναν Πολυχώρο,  που θα γίνει με την καινούργια χρονιά,  χώρος πολιτισμού , ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας. Ευχαριστούμε πολύ για αυτό, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Χαρίση.

Παράλληλα αποκτάει και ο Σύλλογος επιτέλους το γραφείο του, την έδρα του, που δεν είχε ποτέ λόγω έλλειψης αίθουσας.

Ανοίξαμε το σχολείο με δραστηριότητες, όπως ο μοντέρνος χορός, το μπάσκετ, με αμφότερο σκοπό να αγαπήσει το παιδί το σχολείο του, να αθληθεί και με ένα χαμηλό αντίτιμο να βοηθήσει τον Σύλλογο.

Βοηθήσαμε στον εξωτερικό καλλωπισμό του σχολείου από φυτά και δέντρα, σπάζοντας την πολιτική που ήθελαν, ότι ένα σχολείο πρέπει να έχει μπετόν και μόνο μπετόν.

Και όλα αυτά εθελοντικά,  με την ψυχή μας και μόνο πολλές φορές, ατέλειωτες ώρες εργασίας και αγάπης προς τα παιδιά.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που ήταν κοντά μας, στηρίζοντάς μας και να ευχαριστήσω προσωπικά τα μέλη που απαρτίζουν αυτόν τον Σύλλογο, αρχίζοντας από την Γεν. Γραμματέα κα. Κατερίνα Αδαμοπούλου, την Αντιπρόεδρο κα Έφη Πάτρα, την Ταμία μας κα. Δήμητρα Καραχάλιου, τα μέλη μας, κα. Έλενα Τσέλιου, και τα αποχωρούντα μέλη Κατερίνα Οικονόμου & Γεωργία Δροσάκη.

Χρόνια πολλά και ότι επιθυμείτε ο καινούργιος χρόνος να σας χαρίσει!

Ευχαριστώ!

Ο Πρόεδρος του
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
1ου Γυμνασίου Δάφνης

Κανετάκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου