ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Γονείς μην ξεχνάτε την ετήσια συνδρομή τον 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Πολιτιστική εκδήλωση 16 Μαϊου 2012


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε  η πολιτιστική εκδήλωση.
Φέτος ήταν μια μεγάλη γιορτή για όλους όσους ήταν οι τυχεροί να περάσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά.
Οι πόρτες του σχολείου μας άνοιξαν διάπλατα με παρουσιάσεις,  μακέτες και μοντέλα από το μάθημα των καλλιτεχνικών και της τεχνολογίας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από το διευθυντή κ. Τζόκα Ηρακλή, τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Κανετάκη Γεώργιο, τον Δήμαρχο Δάφνης κ. Σταυριανουδάκη Μιχαήλ.
Στο αμφιθέατρο του σχολείου μας παρουσιάστηκαν τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα, από μαθήτριες του σχολείου μας, με επιμέλεια της κα. Παθιακάκη.
Στην συνέχεια δόθηκε θεατρική παράσταση σε επιμέλεια της καθηγήτριας Μαρίας Αρμάγου με θέμα το Ξύλο βγήκε απο τον παράδεισο.
Έπειτα με την κα. Πετροπούλου παρουσιάστηκαν μουσικά θέματα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο .
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο προαύλιο του σχολείου μας, με τον αποχαιρετισμό της Γ΄Γυμνασίου όπου της δόθηκαν αναμνηστικά ενθύμια.
Στην συνέχεια έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που κράτησε με αγωνία ποιος θα είναι ο νικητής του 1ου λαχνού.
Για το τέλος είχαμε κρατήσει το καλό, με χορό, και μπουφέ έγινε ένα τρικούβερτο γλέντι που κράτησε μέχρι αργά.


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ, ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΊ  ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ . ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.


Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Ο Δήμαρχος Δάφνης 

Κατάμεστο το αμφιθέατρο


Ζεμπέκικο ανδρικό

Τσιφτετέλι σμυρναίικο

Μοντέρνος χορός

Προετοιμάζοντας τον μπουφέ

Οι εθελοντές γονείς μας βοήθησαν ώστε να ψήσουμε & να μοιράσουμε πάνω απο 600 σουβλάκιαΟ Διευθυντής κ. Τζόκας Ηρακλής, Η Γ.Γραμματέας κα. Αδαμοπούλου Αικατερίνη, Ο πρόεδρος κ. Κανετάκης Γεώργιος

Ο Σύλλογος με τον Διευθυντή 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΙΟΣ 2012

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά.
Κυρίες και κύριοι,

Φτάσαμε λοιπόν και φέτος στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς , με πρωτόγνωρες  καταστάσεις, για όλους μας.

Η μοναδική ελπίδα πλέον είσαστε εσείς,  τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας που θα συναντήσουν δυσκολίες, όπου χρειάζεται μεγάλη ψυχική ιδίως δύναμη για να τις ξεπεράσουν.

Καλούμαστε λοιπόν, εμείς οι γονείς να γίνουμε αποδέκτες πολλών μηνυμάτων και πιέσεων από και προς πάσαν κατεύθυνση, προσπαθώντας να δώσουμε στα παιδιά μας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν όχι μόνο να γίνουν μεγάλοι επιστήμονες, αλλά να μπορέσουν να σταθούν αξιοπρεπώς στην κοινωνία.

Τα παιδιά μας , όπως και όλοι μας, ζούμε μέσα σε μια κοινωνία που μεταβάλλεται με γρήγορους ρυθμούς και γίνετε ολοένα πιο σκληρή, δυσνόητη και πολύπλοκη.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο Σύλλογος Γονέων έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν από την ημέρα που ανέλαβε, με γνώμονα πάντα τις ηθικές αξίες, τον διάλογο να βοηθήσει να βρεθεί λύση για τα προβλήματα που είχαμε.

Από την περσινή χρονιά,  ενεργοποιήσαμε πρώτοι, για την άμεση ενημέρωση των γονέων το ιστιολόγιο του Συλλόγου μας και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορούμε να επικοινωνήσουμε.

Προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά φέτος ειδικά με εσάς τους γονείς , τους καθηγητές και τα παιδιά και σε ένα ποσοστό το καταφέραμε, πιστεύοντας ότι το σχολείο είναι μια μεγάλη οικογένεια.

Καταφέραμε με τον νέο μας διευθυντή τον κ. Τζόκα Ηρακλή να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοικτό και να μην χαθεί ούτε μια μέρα από κατάληψη.

Δώσαμε στα παιδιά μας, να καταλάβουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος διαμαρτυρίας εκτός από αυτόν τον βίαιο τρόπο της κατάληψης.

Και όλα αυτά απλά με τον διάλογο ,  την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες του σχολείου,  με προγράμματα διδασκαλίας μπάσκετ και μοντέρνου χορού, με στόχο να αθληθούν , να ψυχαγωγηθούν και να αγαπήσουν τον χώρο του σχολείου τα παιδιά μας.

Συμμετείχαμε σαν διοργανώτρια αρχή και σαν απλοί ενεργοί γονείς στην 9η Λαμπαδηδρομία  εθελοντών αιμοδοτών ,  μεταφέροντας την φλόγα αγάπης , και το μήνυμα του ενεργού πολίτη-ενεργού εθελοντικού αιμοδότη, στον δήμο μας,  σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης υπό την αιγίδα  της Π.Ο.Σ.Ε.Α, η οποία έγινε χωρίς καμία βοήθεια, από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τους δημόσιους φορείς, παρά μόνο από την βοήθεια που προσφέρατε εσείς που συμμετείχατε και βέβαια από τον Γυμνασιάρχη μας, που ότι του ζητήσαμε μας το παρείχε.

Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία 2 χοροεσπερίδες, έχοντας διακριτικά κοντά μας τα παιδιά μας, και πήραμε συγχαρητήρια από όλους γιατί πρώτη φορά ένας Σύλλογος γονέων είχε την εποπτεία του εγχειρήματος αυτού, αφήνοντας τα παιδιά να διασκεδάσουν, να ξεφαντώσουν και να ξεφύγουν για μια φορά από την καθημερινότητα.

Δώσαμε 1150 ευρώ για την τετραήμερη εκδρομή στα Γιάννενα της Γ΄ Γυμνασίου,  μειώνοντας έτσι το αρχικό ποσό της συμμετοχής του κάθε μαθητή.

Αγοράσαμε για τις ανάγκες του σχολείου 2 πολυμηχανήματα εκτυπωτές για την κάλυψη τον αναγκών του σχολείου.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βλάχο Νικόλαο για την προσφορά του στο σχολείο μας, 3 υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας που δώρισε με την καρδιά του.

Αγοράσαμε 1 τραπέζι πιγκ-πογκ και το προσφέραμε στους μαθητές μας για να διευρύνουμε την άθληση τους.

Υποστηρίξαμε την προσπάθεια του διευθυντή μας, για την τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο 5*5.

Συνεργαστήκαμε με τους καθηγητές μας και βοηθήσαμε όποτε μας το ζήτησαν. 

Βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε να αποκτήσει άλλη όψη το σχολείο τόσο με το καλλωπισμό του εξωτερικού χώρου από διάφορα φυτά (ευχαριστούμε την κα. Φράγκου γι’ αυτό, που είχε την περιβαντολλογική ομάδα, όσο και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Γιαμαλάκη Νικόλαο να στολίσει την κάθε τάξη με ζωγραφικές δημιουργίες, τον ευχαριστούμε πολύ.

Επίσης θέλω να πω για την προσπάθεια της κα. Αρμάγου, που μας έδωσε να καταλάβουμε ότι τα μαθηματικά και το θέατρο μπορούν να συνυπάρχουν.

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Πετροπούλου, καθηγήτρια μουσικής που μαζί με τον κ. Σταυρόπουλου καθηγητή αγγλικών ξεσήκωσαν και θα ξεσηκώσουν και σήμερα το αμφιθέατρο με μουσική πανδαισία .

Τέλος και σε όλους τους υπόλοιπους καθηγητές που μέσα στα στενάχωρα οικονομικά πλαίσια μπόρεσαν και έτρεξαν 9 προγράμματα εκπαιδευτικά, δείχνοντας ότι το σχολείο δεν είναι μόνο το στερεότυπο καθηγητής-μαθητής-βιβλίο.

Επίσης να ευχαριστήσω την Ένωση γονέων του δήμου μας, την σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας και ιδιαιτέρως των πρόεδρο κ. Νικόλαο Ντίνο, τα Ζαχαροπλαστεία Τσιβελέκα για την προσφορά του στις πρωτοχρονιάτικες πίτες, τον αθλητικό σύλλογο Αμύντα για την ομάδα που μας βοήθησε στην 9η Λαμπαδηδρομία, όλους τους εθελοντές γονείς που μας στήριξαν και βέβαια φυσικά τα παιδιά μας.

Κλείνοντας,  ζητούμε την συμπαράσταση σας την ηθική και την υλική, για να κάνουμε μια ακόμη  προσπάθεια , να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ή θα παρουσιαστούν, ενωμένοι, για το καλό του σχολείου, για το καλό τον παιδιών μας.

Καλές εξετάσεις, καλό καλοκαίρι, και καλή διασκέδαση !!

Ο
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Κανετάκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου