ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Γονείς μην ξεχνάτε την ετήσια συνδρομή τον 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Πολιτιστική Εκδήλωση 1ου Γυμνασίου Δάφνης 15 Μαΐου 2013

Ομιλία Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Δάφνης κ. Ηρακλή Τζόκα.

Ομιλία Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Γεώργιο Κανετάκη


ΟΜΙΛΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΙΟΣ 2013

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά.
Κυρίες και κύριοι,

Φτάσαμε λοιπόν και φέτος στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Και φέτος συνεχίσαμε σαν νέος Σύλλογος, μετά τις εκλογές που είχαμε τον Δεκέμβριο, το δύσκολο έργο ισορροπίας ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά.

Προσπαθήσαμε να έρθουμε και φέτος ποιο κοντά, ειδικά με εσάς τους γονείς , τους καθηγητές και τα παιδιά και σε ένα ποσοστό το καταφέραμε, πιστεύοντας πάντα ότι το σχολείο είναι μια μεγάλη οικογένεια, που θέλει αγάπη,  φροντίδα, κατανόηση.

Πιστεψε Με,  είμαστε όλοι πολλοί  ευχαριστημένοι για την ομοιογένεια και την ομαδικότητα που έχουμε σαν ένα ενιαίο σύνολο, και αυτό φαίνεται από τα έργα που παρουσιάσαμε φέτος.

Μαζί με τον διευθυντή μας , τον κ. Τζόκα Ηρακλή για μια ακόμη φορά καταφέραμε να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοικτό.

Ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες του σχολείου,  με προγράμματα διδασκαλίας μοντέρνου χορού και μπάσκετ.

Αρχίσαμε την σχολική χρονιά με το Διήμερο Κοινωνικής Προσφοράς.
Μια σπουδαία γιορτή την οποία διοργανώσαμε από κοινού με την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Σε αυτό το εγχείρημα, είχαμε  την βοήθεια του Δήμου Δάφνης, του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, και την Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Περιλάμβανε την 10η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών παίρνοντας μέρος όλα τα παιδιά μας, γονείς, διαδίδοντας την ιδέα του εθελοντισμού, για πρώτη φορά σε όλο τον Δήμο Δάφνης Υμηττού, διασχίζοντας 4,5 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Κατόπιν,  η φλόγα της ζωής κατέληξε στο 1ο Γυμνάσιο, όπου εκτός από την τελετή παράδοσης της φλόγας, έγινε και βράβευση καθηγητών για το έργο τους στα σχολεία της Δάφνης- Υμηττού.

Για πρώτη φορά έγινε και Εθελοντική Αιμοδοσία στο σχολείο μας, με μεγάλη επιτυχία  και σας περιμένουμε τον Οκτώβρη να συνεχίσουμε τη προσφορά αυτή.

Διοργανώσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 2 χοροεσπερίδες, για τα παιδιά, έχοντας διακριτικά κοντά μας τα παιδιά μας, και αφήνοντας τα, να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν για μια φορά από την καθημερινότητα.

Επίσης για πρώτη φορά διοργανώσαμε πάρτυ αποφοίτων γονέων και των δύο παλιών Γυμνασίων,  του 1ου & 3ου, με γονείς που αποφοίτησαν τις δεκαετίες 1980-1990, στον  νέο πολυχώρο του σχολείου μας.

Σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσω ,  ότι από τον Νοέμβριο κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια,  εργαστήκαμε σκληρά για να μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε έναν χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο, μαζί με τον διευθυντή μας,  σε  πολυχώρο πολιτισμού και άθλησης που τόσο μας έλλειπε από το σχολείο μας.
Δουλέψαμε 5 μήνες , δημιουργώντας μια αίθουσα κόσμημα,  με λίγα λεφτά, με χορηγίες, με ατέλειωτες ώρες, με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, με εθελοντές που εργαστήκανε αφιλοκερδώς. 

 Μια αίθουσα που μεταβάλλεται σε αίθουσα κινηματογράφου, θεατρική σκηνή, αίθουσα χορού, σε καλλιτεχνικό εργαστήρι και βέβαια περιλαμβάνει τα γραφεία του Συλλόγου μας καθώς  και έναν χώρο άθλησης με 2 τραπέζια  πινγκ πονγκ. 

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον νέο Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας κ. Βερύκιο Δημήτριο , τον Νικόλαο Ντίνο, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Δάφνης,  κ. Χαρίση Κωνσταντίνο και κ. Λωσταράκο Αναστάσιο, την Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Γονέων κα. Σοφία Απέργη και τέλος τον Δήμαρχο Δάφνης κ. Σταυριανουδάκη, για την βοήθεια και το ενδιαφέρων τους για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα. 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές κ. Μποκή Γεώργιο, & κ. Καλαμάρα Γεώργιο, για της εθελοντικές εργασίες που έκαναν για την διαμόρφωση της κινηματογραφικής και θεατρικής σκηνής , του πολυχώρου μας.

Για μια ακόμη χρονιά είχαμε πάλι χορηγία για το σχολείο μας 3 υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας , από τον κ. Βλάχο Νικόλαο.
Ευχαριστούμε  την κα. Κανέλα Σαβοπούλου , μέλος του Συλλόγου μας για την ευγενική παραχώρηση  στο σύλλογο ένα ηλεκτρικό ψυγείο, που τόσο το είχαμε ανάγκη στην στελέχωση των γραφείων μας .

Δώσαμε 800 ευρώ για την τριήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα της Γ΄ Γυμνασίου,  μειώνοντας έτσι το αρχικό ποσό της συμμετοχής του κάθε μαθητή.

Συνεργαστήκαμε με τους καθηγητές μας και βοηθήσαμε όποτε μας το ζήτησαν. 

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχηθώ καλή συνταξιοδότηση,  στην καθηγήτριά μου,  υποδιευθύντρια του σχολείου μας,  που μετά από πολλά χρόνια  παίρνει σύνταξη, την κα. Επιστήμη Γαβριήλ.

Κλείνοντας,  ζητούμε την συμπαράσταση σας την ηθική και την υλική, για να κάνουμε μια ακόμη  προσπάθεια , να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ή θα παρουσιαστούν, ενωμένοι, για το καλό του σχολείου, για το καλό τον παιδιών μας.

Καλές εξετάσεις, καλό καλοκαίρι.!!

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Κανετάκης ΓεώργιοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου