ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΝΕΡΓΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Γονείς μην ξεχνάτε την ετήσια συνδρομή τον 5 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 7 -12-2011


ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011
Αγαπητοί γονείς,

Περνάμε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης για την Ελλάδα και για όλο των κόσμο.

Μια κρίση που είναι οικονομική, αλλά κυρίως μια κρίση αξιών.

Καλούμαστε εμείς οι γονείς να γίνουμε αποδέκτες πολλών μηνυμάτων και πιέσεων από και προς πάσα κατεύθυνση.

Τα παιδιά μας ζούνε μέσα σε μια κοινωνία που μεταβάλλεται με γρήγορους ρυθμούς και γίνετε ολοένα πιο σκληρή, δυσνόητη και πολύπλοκη.

Η περσινή χρονιά στο σχολείο μας ήταν ένα απλό δείγμα για το τι συμβαίνει στον κοινωνικό ιστό.

Φτάσαμε στο παραπέντε να έχουμε ένα ιδιότυπο <πόλεμο> ανάμεσα στους γονείς και τους καθηγητές, και μεταξύ μας, λόγω έλλειψης διοίκησης και συνοχής, και αλληλεγγύης.

Το εκπαιδευτικό σύστημα εξολοκλήρου νοσεί.  Και θα συνεχίσει να νοσεί όσο οι γονείς , οι καθηγητές, οι προϊστάμενοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να παραμένουν αδρανής.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο Σύλλογος Γονέων έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν από την ημέρα που ανέλαβε, με γνώμονα πάντα τον διάλογο να βοηθήσει να βρεθεί λύση για τα προβλήματα που είχαμε.

Δυστυχώς και ντρέπομαι για αυτό δεν είχαμε την απαραίτητη στήριξη από εσάς τους γονείς στον βαθμό που έπρεπε και επιθυμούσαμε.

Διαπιστώσαμε όλον αυτόν τον καιρό ότι παρόλο που είχαμε συνεχώς επικοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης, των Σχολικών Συμβούλων, η ανταπόκριση τους με άριστα το δέκα θα βάζαμε 3.

Η διεύθυνση του σχολείου με εξαίρεση την Υποδιευθύντρια κα. Γαβριήλ, δεν ήταν σε θέση να λύσει ακόμα και τα καθημερινά προβλήματα που ενέκυπταν.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ποτέ δεν έδειξε ενδιαφέρων να αμβλύνει τις σχέσεις τους με τους γονείς και δεν ήταν σε θέση να τολμήσει να κάνει την υπέρβαση για το καλό των παιδιών μας. Να τολμήσει να καταγγείλει τους καθηγητές που δεν είναι σε θέση να διδάξουν.

Επανειλημμένα ζητάγαμε σχολικό συμβούλιο με παρόντες όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη , χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά όμως εμείς προσπαθήσαμε να τονίσουμε ότι είμαστε εδώ και παρακολουθούμε σαν άγρυπνοι φρουροί για το καλό των παιδιών μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η στιγμή εκείνη που χρειαζόταν το σχολείο μας πετρέλαιο, η αλλαγή του ξενοδοχείου στην εκδρομή της Θεσσαλονίκης, και τέλος η μεταγραφή των παιδιών μας της Γ΄. Γυμνασίου από το 2ο Λύκειο Δάφνης στο 43ο Λύκειο Αθηνών.

Από την πρώτη εβδομάδα ενεργοποιήσαμε για την άμεση ενημέρωση των γονέων το ιστιολόγιο του Συλλόγου μας και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορούμε να επικοινωνήσουμε.

Προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά με τους γονείς και τα παιδιά και σε ένα ποσοστό το καταφέραμε.

Καταφέραμε με τον νέο μας διευθυντή να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοικτό και να μην χαθεί ούτε μια μέρα από κατάληψη.

Δώσαμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος διαμαρτυρίας εκτός από αυτόν τον βίαιο τρόπο της κατάληψης.

Και όλα αυτά απλά με τον διάλογο και την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Ανοίξαμε το σχολείο με προγράμματα διδασκαλίας μπάσκετ και μοντέρνου χορού, με στόχο να αθληθούν , να ψυχαγωγηθούν και να αγαπήσουν τον χώρο του σχολείου τα παιδιά μας.

Συμμετείχαμε σαν διοργανώτρια αρχή και σαν απλοί ενεργοί γονείς στην 9η Λαμπαδηδρομία  εθελοντών αιμοδοτών ,  μεταφέροντας την φλόγα αγάπης , και το μήνυμα του ενεργού πολίτη-ενεργού εθελοντικού αιμοδότη, στην πόλη μας σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης υπό την αιγίδα  της Π.Ο.Σ.Ε.Α, η οποία έγινε χωρίς καμία βοήθεια, από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τους δημόσιους φορείς, παρά μόνο από την βοήθεια που προσφέρατε εσείς που συμμετείχατε και βέβαια από την διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Δάφνης και τον Γυμνασιάρχη μας, που ότι του ζητήσαμε μας το παρείχε.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καλωσορίσω τον νέο μας διευθυντή κ. Ηρακλή Τζόκα που από την πρώτη μέρα, μας έδειξε μια νέα κατεύθυνση με σκοπούς και στόχους για την φετινή σχολική χρονιά.

Επίσης θέλω να καλωσορίσω και τον νέο πρόεδρο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων κ. Γεώργιο Μπόκαρη και να του ευχηθώ καλή δύναμη και υπομονή στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Τέλος καλωσορίζουμε τον κ. Ντίνο Νικόλαο τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας,  και να ευχηθώ και σε αυτόν καλή δύναμη και θέλω να ξέρετε ότι έχουμε έναν καλό σύμμαχο που όσο μπορεί θα σταθεί δίπλα μας είτε συμβουλευτικά είτε οικονομικά, για το καλό των παιδιών μας.

Κλείνοντας,  ζητούμε την συμπαράσταση σας την ηθική και την υλική, για να κάνουμε μια ακόμη  προσπάθεια , να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται, ή θα παρουσιαστούν, ενωμένοι, για το καλό του σχολείου, για το καλό τον παιδιών μας.

Ο
Πρόεδρος
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Δάφνης

Κανετάκης Γεώργιος